Foça İklim


Foça Ege bölgesinde bulunan bir tatil bölgesidir.Bu bölgede bulunduğu için doğal olarak bölgenin iklime direk bir etkisi olmaktadır.
Bölgenin iklimi olan Akdeniz iklimini alan Foça bu iklimin bir çok yararını görmektedir.Bu iklimin turizm üzerine doğrudan bir etkisi bulunmaktadır.Bu iklim sayesinde yaz ayaları turizm için yeterli olan sıcaklığa ulaşmaktadır.İklimin genel özelliği yaz aylarında sıcak ve kurak kış aylarında ise ılıman ve yağışlıdır.

Bir turizm bölgesinde doğal güzelliklerin yanında iklimde oldukça önemlidir.Örneğin Karadeniz böglesinde her ne kadar güzel sahiller olsada hava sıcaklığı yaz aylarında yeteri kadar sıcak olmadığı için ve havanın yer yer yağışlı olduğu için bölge sadece kendi yöresinde ilgi görmektedir.Fakat Foça gibi sıcak iklime sahip bölgeler ise sıcaklıktan yararlanarak yaz aylarında oldukça fazla turist çekmektedir.

İklimin sadece turizm üzerine değil tarım üzerinede etkisi oldukça yüksektir.Bölgede tarım faaliyetleri her ne kadar turizm faaliyetlerinin yanında ikinci planda kalsada maddi açıdan oldukça önemli bir faaliyettir.

0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Foça Tatil. Theme ligneous